Kangur – zwierzęta te żyją wyłącznie w swoim naturalnym środowisku, żywiąc się liśćmi, trawami, kwiatami, paprociami i mchami. Ich mięso jest wolne od antybiotyków, czy hormonów i z tych względów uważane jest za jedno z najzdrowszych na świecie. Gatunek ten dobrze się sprawdza w diecie alergików. Kangury w ogóle nie produkują metanu (gazu przyczyniającego się do efektu cieplarnianego) - nie wpływają negatywnie na ekosystem. Ich czerwone mięso jest wyjątkowo chude - zawiera mniej więcej tyle samo tłuszczu, co kurczak, dostarczając głównie potrzebnych w organizmie tłuszczów nienasyconych i jednocześnie mnóstwa wysoko przyswajalnego białka, a przy tym bogate we wspomagające układ immunologiczny żelazo i cynk, korzystnie działające na układ krążenia kwasy tłuszczowe DHA i EPA oraz witaminy, w tym przede wszystkim wspierającą układ nerwowy witaminę B12.
Wołowina - czerwone mięso o niskiej zawartości tłuszczu, z którego aż połowa to zdrowe kwasy tłuszczowe nienasycone. Wołowina jest gatunkiem mięsa szczególnie dobrze dopasowanym do potrzeb psów aktywnych. Zawiera zwiększającą możliwości wysiłkowe kreatynę i przyspieszającą przemianę materii oraz regenerację po wysiłku L-karnitynę, a także pomagający spalać tłuszcz i dobrze wpływający na kondycję mięśni kwas linolowy (CLA). Wołowna dostarcza alaniny - aminokwasu, który chroni mięśnie przed uszkodzeniem w sytuacji niedostarczenia organizmowi wystarczającej ilości węglowodanów, zapobiegając w ten sposób utracie masy mięśniowej. Jest źródłem doskonale przyswajalnego żelaza - zapewniającego prawidłową gospodarkę krwi, fosforu - utrzymującego kości i zęby w zdrowiu, cynku - wpływającego na stan skóry i selenu - chroniącego przed stresem oksydacyjnym, a także witamin z grupy B oraz A i E.
Mokra karma z kangurem i wołowiną to:
- 80% mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego,
- gatunki mięsa o wyjątkowych właściwościach,
- wysokiej jakości białko o strawności na poziomie 90-95%,
- receptura oparta na nieprzetworzonych surowcach,
- gotowy produkt przetworzony w minimalnym stopniu, niezbędnym do zapewnienia mu bezpieczeństwa mikrobiologicznego i trwałości,
- składniki mineralne i witaminy w najlepiej przyswajalnej postaci,
- cenne naturalne dodatki dietetyczne i funkcjonalne:
- drożdże piwne zawierające prebiotyki: mannanooligosacharydy i β-glukany – wspierające odporność,
- wodorosty morskie – dostarczające łatwo przyswajalnych składników mineralnych i witamin,
- omułek nowozelandzki, glukozamina i siarczan chondroityny – dbające o stawy i skórę,
- siemię lniane, psyllium (babka płesznik), juka Mojve – sprzyjające prawidłowemu działaniu przewodu pokarmowego i regulujące gospodarkę lipidowo-węglowodanową,
- bez sztucznych aromatów, barwników i polepszaczy smaku,
- bez konserwantów,
- bez dodatku zbóż.
kangur 40% (mięso), wołowina 40% (płuca, wątroba, serca, mięso 4%, żołądki), rosół, ciecierzyca 2%, mango 1,5%, substancje mineralne, awokado 1%, pomarańcza 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacharydów i β-glukanów), siemię lniane 0,1%, nasiona babki płesznik, jukka Mojave, wodorosty morskie, omułek nowozelandzki zielonowargowy 0,02%, glukozamina 0,02%, siarczan chondroityny 0,02%.
białko surowe – 11%, tłuszcz surowy – 7,5%, popiół surowy – 2%, włókno surowe – 0,8%, wilgotność – 76%, wapń – 0,3%, fosfor – 0,25%.